کد مطلب : Culture 'en' is a neutral culture. It cannot be used in formatting and parsing and therefore cannot be set as the thread's current culture.  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 2959   |   تاریخ درج: Monday, October 12, 2015   |   ساعت: 6:00 AM   |   منبع / نویسنده مطلب: مشاور رسانه ای اتحادیه

 

صنعت فرش به نگاه فناورانه نیاز دارد

نماینده استاندار آذربایجان‌شرقی در حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی بر لزوم نگاه فناورانه به هنر صنعت فرش دستباف تاکید کرد.


 

به گزارش روابط عمومی اتحادیه قالیبافان تبریز به نقل از فارس، علی جهانگیری اظهار داشت: طی سالیان طولانی صنعت فرش به صورت مهارت و به شکل تجربی سینه به سینه به نسل حاضر انتقال یافته و این در حالی است که می‌توانستیم این مهارت تجربی را به دانش تبدیل کنیم.

وی افزود: لازم است رشته فرش را به صورت آکادمیک و علمی توسعه داده و با بهره گیری از اساتید فرش فناوری‌های مرتبط با آن را نیز ارتقا دهیم تا این هنر- صنعت روز به روز فناورانه‌تر و علمی‌تر شود.

مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تا مرحله ترسیم کامپیوتری نقشه فرش که قبلا به صورت دستی صورت می‌گرفت پیش رفته‌ایم که هر چند در بالا بردن سرعت کار موثر است اما تا این حد کفایت نمی‌‌کند و باید اقدامات موثرتری انجام دهیم.

جهانگیری ابراز داشت: در مقطع کنونی ما قادر هستیم فقط محصول نهایی فرش را به جهان عرضه کنیم و از ارائه فناوری آن ناتوانیم چرا که در واقع فناوری این صنعت وجود ندارد و چیزی که در دست داریم قابل ارائه به شکل گسترده و جهانی نیست.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با بیان اینکه همچنان بافتن یک فرش یک سال طول می‌کشد در حالی که هزار سال پیش هم همین طور بود، افزود: اگر مجهز به فناوری تولید فرش باشیم در میزان تولید و به صرفه بودن محصول نهایی از لحاظ زمان نیز می‌توانیم پیشرفت‌هایی حاصل کنیم.

وی ورود دانشگاه به عرصه صنعت فرش در استان آذربایجان‌شرقی را ضروری دانست و تاکید کرد: اگر می‌خواهیم کیفیت فرش دستباف تبریز حفظ شود باید کارگر فرشباف را به ابزاری مجهز کنیم که راحت‌تر و با صرف زمان کمتری به تولید فرش دستباف بپردازد.

جهانگیری یادآور شد: تبدیل صنعت فرش به فناوری لزوما به معنای تولید ماشینی فرش نیست بلکه توجه به کیفیت آن با استفاده از ابزار‌آلات جدید است تا به عنوان مثال رنگ آن ماندگاری بیشتری داشته باشد.

نماینده استاندار آذربایجان‌شرقی در حوزه فناوری و اقتصاد دانش بنیان بر لزوم راه‌اندازی مرکز تحقیقات فرش در استان اشاره و تصریح کرد: اتحادیه فرش می‌تواند برای راه‌اندازی این مرکز ورود یافته و به تدوین استاندارد فرش همت گمارد و به تهیه مواد اولیه، نحوه تولید و بافت فرش نظارت داشته باشد تا هر سال این هنر صنعت نسبت به سال قبل بهبود یافته و بروز رسانی شود.

انتهای پیام/

Share نسخه مخصوص چاپ