کد مطلب : Culture 'en' is a neutral culture. It cannot be used in formatting and parsing and therefore cannot be set as the thread's current culture.  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 6988   |   تاریخ درج: Sunday, February 16, 2014   |   ساعت: 12:00 AM   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی

 

فراخوان جشنواره ملی فرش برتر

قالی ايران يکی از مفاخر هنر ايران و جهان است که در پيوند با زندگی و تزيين داخل خانه و مسجد زيبايي های شگفت انگيزی مي آفريند. هنرمندان اين مرز و بوم با تکيه بر سنت‌ها و فرهنگ خود پيام هنردوستی خود را به اقصی نقاط جهان ارسال مي کنند.


قالی ايران يکی از مفاخر هنر ايران و جهان است که در پيوند با زندگی و تزيين داخل خانه و مسجد زيبايي های شگفت انگيزی مي آفريند. هنرمندان اين مرز و بوم با تکيه بر سنت‌ها و فرهنگ خود پيام هنردوستی خود را به اقصی نقاط جهان ارسال مي کنند.
مرکز ملی فرش ايران با هدف الگو سازی و حمايت از توليد قالی های با کيفيت و ايجاد بستری مناسب برای شناسايی و معرفی اين توليدات تا کنون دو دوره جشنواره ملی قالی برتر را برگزار نموده است. اين رويداد که به صورت يک رويداد ملی در عرصه قالی کشور تجلی مي نمايد هر سال اهميت بيشتری مي يابد و اقبال هنرمندان به شرکت در جشنواره تاييدی بر جايگاه والای اين واقعه هنری است.
"سومين جشنواره ملی قالی برتر" از تاريخ سوم تا نهم اسفند ماه 1392 در محل موزه فرش ايران توسط انجمن علمی فرش ايران برگزار خواهد شد.
انجمن علمی فرش ايران از تمامی توليدکنندگان، تجار، فروشندگان، نهادهای رسمی و غير رسمی فعال در قالی، هنرمندان و علاقمندان برای شرکت و پربارتر نمودن جشنواره و دستيابی به هدف هرچه کيفی‌تر شدن توليدات قالی کشور دعوت به عمل می‌آورد.
علاقمندان می‌توانند در صورت تمايل به شرکت در اين جشنواره، پس از مطالعه شرايط و ضوابط شرکت در مسابقه آثار منتخب خود را مطابق برنامه زمان بندی جشنواره تحويل ستاد برگزاری واقع در موزه فرش ايران ايران نمايند.
 
بخش‌های مسابقه
اين دوره از مسابقه در دو گروه کلی قالی های معاصر و قالی های قديمی  و در محورهای هفت‌گانه زير برگزار خواهد شد. لذا شرکت کنندگان می‌بايست قالی های ارسالی خود را در يکی از بخش‌های ذيل الذکر به دبيرخانه جشنواره معرفی نمايند:
محور
گروه قالی های معاصر (فرش‌های زير 30 سال)
گروه فرش‌های قديمی (فرش‌های بالای 60 سال)
قالیهای عشايری کلاسيک
قالی گبه عشايری
قالی روستايی
قالیهای کلاسيک شهری باف کمتر از 54 گره در ده  سانتی متر
قالیهای کلاسيک شهری باف بين 54 تا 77 گره در ده سانتی متر
قالیهای کلاسیک شهری با بيشتر از 77 گره در ده  سانتی متر
قالیهای تمام ابريشم
 
بديهی است قالیهايی که در فرم اظهار نامه گروه و بخش آن مشخص نباشد پذيرفته نخواهند شد. همچنين هر شرکت کننده مجاز است در هريک از گروه‌های چهارده‌ گانه تنها يک قالی را ارائه نمايد.
 
شرايط ارسال قالی ها
هريک از قالی های ارسالی علاوه بر اين که می‌بايست در يکی از گروه‌های مسابقه معرفی شود لازم است شرايط زير را دارا باشد تا به بخش نهايی مسابقه راه يابد.
الف) قالی های ارسالی می‌بايست با انجام مراحل تکميلی باشند (شامل عمليات شستشو، شيرازه، پرداخت)
ب) قالی های ارسالی هيچ گونه تقلبی در بافت نداشته باشند ( شامل بی گره بافی، جفتی بافی و چند چين يک پود نباشند)
ج) در مواد اوليه قالی های ارسالی پشم دباغی شده استفاده نشده باشد.
بديهی است که اگر هر يک از قالی های ارسالی شرايط بالا را نداشته باشند دبيرخانه جشنواره از پذيرش آن‌ها معذور خواهد بود.
 
نحوه داوری و انتخاب آثار برتر
پس از ارسال آثار به دبيرخانه مسابقه قالی هايی که شرايط شرکت در مسابقه را دارا باشند پذيرفته و قالی های پذيرفته شده توسط هيات پنج نفره داوران که از بين متخصصين و صاحب نظران قالی هستند، بررسی و ارزيابی خواهند شد. ملاک‌ها و محورهای شش‌گانه داوری به شرح زير می‌باشند:
الف) اصالت قالی به معنی تطبيق هويت نقشه و شيوه بافت با منطقه‌ای که قالی در آنجا بافته شده است.
ب) رنگبندی به معنی تناسب و توازن در رنگبندی.
ج) طرح و نقش به معنی توازن و تناسب طرح و نقش.
د) مواد اوليه مرغوب به معنی استفاده از مواد اوليه با کيفيت. با اين توضيح که استفاده از پشم دستريس و رنگرزی گياهی امتياز بيشتری را به نسبت خواهد داشت.
ه) بافت سالم به معنی نداشتن عيوبی که مربوط به بافنده است و به نوعی به بافت قالی بر می‌گردد (عيوب بافت و ابعادی).
) نوآوری در طرح به معنی ايجاد طرح های بديع با حفظ اصالت ها.
 
برگزيدگان و اهدای جوايز
هيئت داوران جشنواره در مرحله اول از بين آثار راه يافته به مسابقه در هر بخش، حداکثر چهار قالی واجد شرايط را به عنوان نامزد قالی برتر در آن بخش خاص انتخاب و در مرحله دوم از بين چهار کانديدای کسب عنوان قالی برتر يک قالی به عنوان قالی برتر معرفی خواهد نمود.
همچنين ستاد جشنواره با توجه به فضای نمايشگاه و حجم آثار رسيده به دبيرخانهِ مسابقه آثار منتخب را در قالب يک نمايشگاه به معرض ديد عموم خواهد گذاشت که نهايتاً قالی منتخب بازديدکنندگان نيز معرفی خواهد شد.
در مراسم پايانی جشنواره از صاحبان 14 قالی برتر با اعطای لوح افتخار و تنديس طلايی جشنواره تقدير خواهد شد. همچنين از نامزدهای راه يافته به مرحله دوم جشنواره در هر بخش و قالی منتخب بازديدکنندگان با اهدای لوح افتخار تقدير به عمل خواهد آمد.
 
قواعد جشنواره
ستاد برگزاری جشنواره اجازه دارد از قالی های ارسالی عکاسی نمايد و در کتاب جشنواره با نام و مشخصات صاحب قالی چاپ کند.
ستاد جشنواره اجازه دارد بسته به فضای نمايشگاهی جشنواره آثا منتخب و کانديدا هر بخش را به مدت يک هفته در معرض ديد عموم طبق زمانبندی جشنواره قرار دهد.
در صورت عدم تحويل قالیها در تاريخ مقرر مسئوليتی متوجه ستاد جشنواره نيست.
تکميل و ارسال فرم فراخوان جشنواره به معنی پذيرش قواعد جشنواره می‌باشد.
 
زمانبندی جشنواره
تحويل قالی ها و ارزيابی اوليه: 15/11/1392 تا 19/11/ 1392
داوری آثار راه يافته به مسابقه: 20/11/1392
شروع نمايشگاه: 3/12/1392
آيين پايانی و اهدای جوايز: 5/12/1392 از ساعت 14 تا 16:30
پايان نمايشگاه آثار: 9/12/1392
بازگشت قالی های نمايشگاه: 10 و 11 اسفند ماه در محل موزه فرش ايران.
 
دبيرخانه جشنواره
نشانی: تهران، خيابان کريم خان زند، ابتدای خيابان دکتر عضدی (آبان شمالی)، ساختمان دانشگاه علامه طباطبايی، طبقه دوم، اتاق 218
محل تحويل قالی ها: تهران- تقاطع خيابان دکتر فاطمی‌، و کارگر- موزه فرش ايران (تنها در روزهای 15/11/1392 تا 19/11/1392 قالی ها در اين مکان تحويل گرفته می‌شود)
تلفن و نمابر: 02181032229
پيامک: 09393855544
رايانامه: anjomanfarsh@gmail.com
تارنما: www.icsa.ir

Share نسخه مخصوص چاپ