کد مطلب : Culture 'en' is a neutral culture. It cannot be used in formatting and parsing and therefore cannot be set as the thread's current culture.  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 3022   |   تاریخ درج: Wednesday, July 25, 2018   |   ساعت: 8:00 AM   |   منبع / نویسنده مطلب: مشاور رسانه ای اتحادیه

 

افتتاح نمایشگاه فرش دستباف در تهران

چمنی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرش دستباف در تهران: میزان ۵ میلیون نفر در این صنعت در حال فعالیت هستند که از این تعداد عددی بالغ بر ۲ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بافندگی و اشتغال در این حوزه مشغول هستند و حوزه فرش دستباف یکی از مهم ترین مجموعه های اشتغال زایی بخش خصوصی است.


به گزارش اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز، دکتراسماعیل چمنی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف تبریز در مراسم افتتاحیه نمایندگی فرش دستباف در تهران که با حضور خانم دست پاک رئیس مرکز ملی فرش،امیر دریادار حبیب ا... سیاری، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی تبریز، حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج‌الدینی ، علیزاده نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،احد عظیم زاده صادرکننده نمونه کشور، فعالان حوزه ی تولید و صادرات فرش، نمایندگان اتاق بازرگانی و سفیر تاجیکستان و مکزیک برگزار شد ضمن خوش آمد گویی و تشکر از حضور افراد و فعالان حوزه فرش و برخی مسئولان اظهار کرد: با توجه به اینکه هم اکنون چهره های جهانی فرش در این محل حضور دارند باید بخشی از مشکلاتی که گریبان گیر این صنعت شده اشاره کرد.

وی بیان کرد: میزان ۵ میلیون نفر در این صنعت در حال فعالیت هستند که از این تعداد عددی بالغ بر ۲ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بافندگی و اشتغال در این حوزه مشغول هستند و حوزه فرش دستباف یکی از مهم ترین مجموعه های اشتغال زایی بخش خصوصی است.

دکتر چمنی افزود: تنها کالایی که در سال ۲۰۱۵ ثبت جهانی شده فرش دستباف ایرانی بوده و مردم چهار قاره ایران را از نمادش که فرش دستباف بوده می شناسند و در میان آن ها محبوب‌است. 

این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: اگر قرار است که میزان نرخ بیکاری به حداقل برسد، روند ارز آوری کشور در مسیر رشد قرار گیرد، میزان درآمد اقشار مختلف جامعه افزایش یابد و وضعیت معاش مردم در شرایط مساعدی قرار داشته باشد باید توجه به فرش دستباف توسط دولت در اولویت قرار گیرد.

رئیس‌ اتحادیه فرش دستباف تبریز گفت: لزوم بیمه شدن افرادی که در خانه به بافت فرش اشتغال دارند توسط مجلس براساس قانون تصویب شد اما از تعداد ۲ میلیون بافنده فقط ۳۵۰ هزار نفر بیمه شده‌اند این نظام‌متعلق به زحمت کشان و افرادی است که با سختی و‌ با دست باردیگر هویت ایرانی را خلق می کنند البته لازم به ذکر است که در عمل چنین اتفاقی نیافتاده است. 

این‌ تولیدکننده فرش دستباف تشریح کرد: متاسفانه طی سال های اخیر از میزان بیمه شدگان فرش دستباف کاسته شد و به عدد ۳۵۰ هزار نفر از ظرفیت ۲ میلیونی رسید به جای اینکه روندی صعودی داشته باشد همچنین یکی دیگر از موضوعاتی که در این سالها قابل توجه است انتشار آمار صادرات این بخش بوده که عمدتا نشان از افزایش آن‌دارد درحالیکه بخش زیادی از تجار صادراتی به کشور های دیگر‌ نداشته اند.

این فعال حوزه فرش دستباف ادامه داد: فرش دستباف صنعت اول کشور است و اغلب کشور‌های دنیا ایران‌ را با فرش می شناسند باید توجهی بسیار زیادی به این بخش بشودتا اقتصاد کشور در مسیر رشد و‌توسعه قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت بیمه ی قالی بافان افزود: هنگامی که بیمه ی یکی از این بافندگان قطع می شود به این معناست که این فرد از چرخه ی تولید فرش دستباف خارج شده است لذا بیمه ی این افراد بسیار اهمیت دارد. 

همچنین دکتر اسماعیل چمنی خطاب به رئیس مرکز ملی فرش و نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد:باید هفته ای به نام هفته فرش در تقویم کشور برای ارج نهادن به این قشر درنظر گرفته شود. 

خانم دکتر دست پاک رییس مرکز ملی فرش نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرش تبریز بیان کرد: با توجه به قدمت فرش دستباف در‌کشور و میزان فعالان این حوزه از گذشته تا‌کنون فرش دستبافت شناسنامه مردم و پرچم دوم ایران تلقی میشود. 

این مقام مسئول اشاره کرد: طی بررسی ها و لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی شده قرار است تا حلقه های فعال در صنعت فرش دستباف از مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند که امیدداریم تا مجلس شورای اسلامی با درایتی  دارد این مهم را به مرحله اجرا برساند. 

وی افزود: براساس تحقیق‌و پژوهش هایی که این مرکز در دستور‌کار‌خود قرار داده در برنامه داریم تا یکی از روزهای سال که نقطه ی عطف صنعت فرش دستباف است را به عنوان روز فرش دستباف نام گذاری کنیم. 

رییس مرکز ملی فرش تشریح کرد: قرار است تا شورایی به عنوان شورای فرش دستباف متشکل از روسای اتحادیه ها به ریاست شخص وزیر صنعت تشکیل شود تا اتفاقات قابل توجهی در‌این صنعت متوجه فعالان این حوزه شود. 

احد عظیم زاده صادرکننده نمونه کشور نیز در‌این مراسم تاکید کرد: فرش دستباف از جمله صنایع مهم کشور به شما می رود و از ظرفیت بالایی برخوردار است.

همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمين ميرتاج‌الديني و علیزاده نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و داودی نائب رئیس فراکسیون فرش مجلس بر لزوم صادرات فرش دستباف تاکید کردند.

این نمایندگی در نظر دارد با حمایت از این کالای ارزشمند ایرانی هنرمندان و فعالان اقتصادی عرصه فرش را گرد هم آورد تا به واسطه آن گرهی از مشکلات فرش ایران باز شود.

 

 

انتهای پیام/

Share نسخه مخصوص چاپ