کد مطلب : Culture 'en' is a neutral culture. It cannot be used in formatting and parsing and therefore cannot be set as the thread's current culture.  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 3235   |   تاریخ درج: Friday, April 29, 2016   |   ساعت: 5:00 PM   |   منبع / نویسنده مطلب: مشاور رسانه ای اتحادیه

 

بافت فرش تبريز با استفاده از آيات قرآني در هيج جاي دنيا مشابه هنري ندارد

رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي گفت: فرش تبريز با برخورداري از کيفيت، زيبايي و سلامت رنگ، رقيبي براي اين هنر ايراني در جهان سراغ ندارم، حتي افغانستان و استانبول ترکيه بافت فرش دانرد ولي تنوع، کيفيت و جايگاه فرش ايران را ندارند.


به گزارش اتحاديه قاليبافان، غدا هيجاوي- رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي در حاشيه بازديد از دانشگاه هنر و دانشکده فرش تبريز اظهار داشت: رنگرزي طبيعي پشم فرش تبريز و هنر و فن بکار رفته در آن طوري است که با آب هم رنگ خود نيز محو و پراکنده نمي‌شود و اين سلامت مواد رنگي فرش تبريز را نسبت به رنگ‌هاي شيميايي به وضوح نشان مي‌دهد.

وي افزود: تنوع رنگ فرش تبريز نيز از ديگر قابليت‌هايي است که اين موضوع را به عينه در آزمايشگاه الياف و رنگرزي دانشکده فرش دانشگاه هنر تبريز مشاهده کردم.

هيجاوي گفت: بافت فرش با استفاده از آيات قرآني در دانشکده فرش تبريز از ديگر نکاتي قابل توجهي بود که در هيج جاي دنيا مشابه اين کارهاي هنري وجود ندارد.

وي با يادآور اينکه دانشکده فرش تبريز تنها دانشکده فرش جهان است، اضافه کرد: در برخي از کشورها فقط رشته فرش به عنوان گروه درسي وجود دارد.

وي افزود: افغانستان و استانبول ترکيه کشورهايي هستند که بافت فرش انجام مي‌دهند ولي به هيچ وجه تنوع، کيفيت و جايگاه فرش ايران را ندارند.

رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي همچنين با ابراز خوشبيني از اينکه بافت فرش تبريز به صورت سنتي ادامه دارد گفت: با وجود دانشکده فرش تبريز بايد طرح ها و نقشه هاي فرش به شيوه تلفيق سنت و مدرنيته با دنيا ارايه شود چرا که نقش مدرنيته در هنرهاي اسلامي از جمله فرش بسيار مهم است و دانشکده فرش تبريز اين نقش را به خوبي مي تواند ايفا کند.

وي با اشاره به اينکه شوراي جهاني صنايع دستي با برگزاري و سازماندهي براي برگزاري نمايشگاه مختلف صنايع دستي در سطح جهان نسبت به بازاريابي صنايع دستي اقدام مي‌کند، گفت: تبريز به عنوان پايتخت بافت فرش جهان بايد با تحرک بيشتر ارتباطات خود را در توسعه رشته دست بافت فرش افزايش دهد.

هجاوي افزود: تبريز به عنوان شهر نمونه گردشگري 2018 کشورهاي اسلامي مي‌تواند ارتباطات خود را با کل منطقه آسيا و اقيانوسيه افزايش دهد.

به گزارش chtn - هفتمين اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي در تبريز با حضور اعضاي شوراي جهاني صنايع دستي پشت درهاي بسته و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد. علاوه بر اعضاي شوراي جهاني صنايع دستي، اعضاي عضو شوراي صنايع دستي آسيا و اقيانوسيه از کشورهاي ايران، کويت، استراليا، مالزي، عمان، قرقيزستان و هند نيز در هفتمين اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه اين شورا در تبريز حضور دارند. در نخستين روز اين اجلاس نشست داخلي شورا برگزار و در دومين روز نيز همايش صنايع دستي، صلح و خلاقيت برگزار شد.

شرکت کنندگان در اجلاس آسيا و اقيانوسيه در چهار روز اقامت در تبريز از بازار فرش مظفريه، دانشگاه هنر اسلامي، کارگاه هاي قالي بافي تبريز و روستاي کندوان بازديد خواهند کرد. اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي براي نخستين بار در ايران برگزار مي شود و اين ميزباني از آثار معرفي شهر تبريز به عنوان شهر جهاني فرش است.

نمايشگاه آثار فاخر صنايع دستي و فرش آذربايجان‌شرقي به منظور حفظ و ارتقاي عنوان تبريز، شهر جهاني فرش دستباف از سوي شوراي جهاني صنايع دستي با حضور ميهمانان داخلي و خارجي حاضر در اجلاس آسيا و اقيانوسيه روزهاي نهم و دهم ارديبهشت ماه برگزار مي‌شود.

انتهاي پيام/

Share نسخه مخصوص چاپ